Laddar...

Nytt konstprojekt och bok tillsammans med konstnär Olof Inger.

24 oktober 2023

En sammanfattning av hans senaste tio år.
Eller som Olof själv beskriver det:

”Hur lång tid tog det mig att tänka den tanken? Rita den skissen? Göra den tavlan? Den skulpturen? Det verket? Det finns flera sätt att besvara sådana frågor. Vissa skulle svara att tanken slog mig på en hundradels sekund. Skissen tog mig inte mer än fyra minuter. Tavlan arbetade jag med i sexton dagar. Verket i fem veckor. Själv lutar jag åt att allt nog tagit betydligt längre tid än så. Alla tankar, skisser, tavlor och verk är en del av samma flöde, staplade på varandra. Ett flöde som nu, i slutet av 2023, har pågått i över 43 år. Innehållet i den här boken är således både skapade under de senaste tio och 43 åren. Oavsett tidsrymd är det nu min mening att stänga dörren om detta. För att komma vidare. Så att framtiden kan bli vad den blir.”

Se mer här

Fördjupning hos vår partner Berättarministeriet inför inbjudan från OECD.

26 april 2024

Fördjupningen handlade om kreativitetens betydelse i skolan. Om hur den inspirerar barn att växa och prestera bättre skolresultat. Där är Berättarministeriet en aktad auktoritet som Europa nu vill lära sig mer om. Hatten av Berättarministeriet!

Läs mer om Berättarministeriet

Nu startar vi upp vår egen möbeldesign.

23 februari 2024

Vi har gjort det till och från, i liten skala. Under årens lopp har vi fått frågor om ”Var har ni köpt det där bordet?”, ”Var hittade ni den där pallen?”, ”Det där soffbordet?”. Svaret på samtliga frågor är detsamma: Här. Nu börjar vi tillverka egendesignade möbler och inredning. Snart kommer du kunna läsa mer om dem och beställa på vår sajt. Håll ögonen öppna!

Berättarministeriet i Malmö!

25 januari 2024

Berättarministeriet finns nu i Malmö och klasser har börjat skolprogrammen! De söker nu volontärer som vill vara med och möta elever i utbildningscentret. Så bor du i Malmö, läs mer om att vara volontär och anmäl dig här.

Se kampanjfilmerna här

Nu slänger vi ut 2023!

11 januari 2024

Batterierna är laddade. Ärmarna är uppkavlade. Vi ser fram emot alla intressanta och inspirerande uppdrag för våra fantastiska kunder. 2024, nu kör vi!

Tack för ett fint artist talk med Olof Inger.

13 december 2023

I torsdags kunde vi lyssna till ett samtal mellan konstnären Olof Inger och Mattias Hansson här hos oss på DNAB. De pratade bland annat om varandets vassaste väsentligheter: Sex, droger, rock n´roll. Och lite om maten, skiten, kampsport, energifält och älgjakt. Samtalet var en del av lanseringen av Olofs bok, NOTES + WORX, formgiven och kurerad av oss. Ni hittar den på exempelvis Moderna Museet.

Se mer av Olof Inger här

Bli kompis med ett rymdgäng, ett filmbolag och en helt vanlig kommunikationsbyrå.

5 december 2023

DNAB är en byrå som sitter i fantastiska lokaler på Mäster Samuelsgatan 10. Utöver att vi arbetar med kommunikation, samlar vi på härliga och intressanta människor som vi kan inspireras av och hitta samarbeten med. Just nu har vi möjlighet att ta in fler. Låter det intressant? Hör av dig till Mikaela Nelson.